Boligindustrien er et av verdens eldste selskaper. De har eksistert siden folk begynte å reise fra ett sted til et annet for handel og andre formål. Det som startet som et timebasert krav (hvile og overnatting på lange reiser) ble snart en bransje som tilbød komfort, bekvemmelighet og til og med luksus til sine gjester. For eksempel bygde grekerne termiske bad som gjorde at gjestene kunne hvile og gjenopprette seg. Romerne bygde palassale herskapshus for reisende, mens caravanserais langs den berømte silkeveien fra Tyrkia til Kina var beskyttet ikke bare mennesker, men også deres dyr.

Det startet i det 21. århundre
I det 21. århundre har hoteller blitt en blomstrende virksomhet som har blitt en integrert del av reiselivsbransjen. Stilene spenner fra ekstravagante herskapshus til utvandrede vandrerhjem, fra altomfattende bryllupsreiseferier til sjarmerende landsvillaer.

Men da konkurransen økte, og hoteller begynte å tilby standard tjenester langs hele kjeden, var det behov for noe innovativt på markedet. Folket, lei av upersonlige tjenester, begynte å jobbe

Flytte seg mot mindre hoteller som tilbys personlig oppmerksomhet og unike opplevelser.

Og så ble kjæresten til gjestfrihetsbransjen – boutiquehoteller – født. I dag er de mest ettertraktede boligen for fritidsreisende og det ultimate navnet på eksklusivitet. Flere og flere mennesker velger boutiquehotell fordi de nesten alltid garanteres å ha en god tid og god valuta for pengene.

Gitt populariteten de liker, er det verdt å ta en titt på den fascinerende historien til boutiquehoteller og følge utviklingen over tid.

Historie boutique hoteller
De første boutiquehotellet ble bygget tidlig på 1980-tallet, de to første var Blakes Hotel i South Kensington, London, og Bedford på Union Square, San Francisco. Men begrepet “boutiquehotell” dukket opp mye senere i 1984, laget av Steve Rubell.

Han sammenlignet sitt eget hus, Morgans Hotel, til en liten boutique som åpenbart ønsket å markere sin eksklusivitet og skille seg fra andre hoteller som dukket opp overalt, som de monolitiske varehusene.